Uncategorized

Binele si Raul

Ce este binele si raul?

Putem defini doar pe baza a ceea ce am fost invatati sa credem sau a experientelor noastre.

Din copilarie suntem invatati de catre parinti, bunici, bone, apoi de educatori, invatatori si profesori ce este bine pentru noi si pentru ceilalti sau ce este rau. Ce consecinte apar ca urmare a actiunilor noastre, a cuvintelor sau a atitudinii pe care o avem.

Dar uneori in viata ne intrebam ce am facut rau sa meritam ceea ce ni se intampla? Evident, ne punem aceasta intrebare atunci cand dam de greu sau cand lucrurile se intampla altfel decat ne dorim!

Abia atunci unii dintre noi isi indreapta gandurile catre Divinitate si cer prin rugaciuni sa li se indeplineasca dorintele sau sa fie ajutati in situatii pe care nu le pot controla.

Se spune ca rugaciunea corecta nu este cea de cerere, ci aceea de multumire!

Dar cum sa multumesti pntru ceva ce tie ti se pare ca este rau in viata ta?

Eventual am putea sa ripostam, sa ne certam cu Divinitatea, sau sa alegem sa nu credem in El, pentru ca desi tu stii ca ai facut totul corect si asa cum ai invatat ca este bine, nu ai primit recompensele pe care erai sigur ca le meriti.

Cu timpul, cand lucrurile evolueaza, iti dai seama ca ceea ce credeai ca este rau sau foarte rau in viata ta, este chiar foarte bine pe termen lung.

Evident ca incepi sa-ti ceri scuze de la Cel de sus sau de la toti ingerii si arhanghelii pe care i-ai invinuit.

Ne dam seama cu smerenie ca noi gandim la scara mica din conditia noastra de oameni si ca El sau Ei au o viziune de ansamblu asupra vietii si stiu sa potriveasca lucrurile sa se intample exact cand trebuie si cum trebuie.

Universul este foarte exact si clar. Noi suntem cei care ne dam seama mai greu de ce se intampla.

Posibil chiar ca noi sa ne fi ales acele experiente inainte sa venim in aceasta viata, iar Ei sa fie doar ghizii care ne respecta dorintele, astfel incat sa ne ajute sa evoluam.

Si hai sa recunoastem- cui ii place sa iasa din zona de confort ca sa isi descopere calitati nebanuite? Mai sigur e sa faci ce esti deja obisnuit si sa te plangi ca lucrurile merg prost in viata ta. Rutina calduta e mai sigura. Ne mai apuca uneori elanul sa facem lucruri noi, dar intervin tot felul de motive( lipsa timpului sau a banilor) si renuntam destul de repede.

Pe cand, daca nu ai incotro si esti pus in anumite situatii, trebuie sa faci fata cumva si uite asa iti dai seama ca poti, chiar foarte bine!

Revenind la ce este bine sau rau in viata noastra?

Raspunsul este- Totul este perfect asa cum este! Nu exista bine sau rau! Este vorba despre cum intelegem sa traim in aceasta viata! Despre cata incredere avem in Ei- ca vor sa ne ajute, nu sa ne pedepseasca si cata incredere avem in noi-ca reusim.

Nu putem decat sa multumim pentru tot ce ni se intampla in viata si sa ne bucuram de toate experientele, invatand cat mai mult din ele.

Cu drag,

Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *