Uncategorized

Despre a darui si a primi

Inca din copilarie am fost obisnuiti sa primim: atentie, hrana, jucarii…

Dar cati dintre noi au fost invatati sa daruiasca?

Placerea de a darui este insotita de un sentiment de bucurie atunci cand vezi ca poti face fericiti oamenii din jurul tau. Poti darui un zambet, o vorba frumoasa, un compliment, sau un sprijin material, care nu trebuie sa fie neaparat in bani. Poti ajuta un coleg la servici, sau poti oferi sprijin unei prietene avand grija de copilul ei cateva ore. Poti oferi din ciocolata ta, sau o cafea unui prieten. Uneori este suficient sa dai un telefon unei matusi sa o intrebi ce mai face.

Energia pe care parsoana careia ii oferi ceva este atat de calda si binefacatoare pentru tine, incat ai sa simti efectul imediat!

Este greu sa ne rupem din timpul nostru pentru altcineva si nici macar nu ne gandijm la asta vreodata. Dar este vorba doar de 5-10 minute sau cel mult o ora, iar recompensa chiar merita acest efort minim.

Veti vedea ca atunci cand oferiti, acest simplu gest va deschide chakra inimii. Energia pe care o manifestati este suficienta sa va aduca o stare de bine. In plus, veti primi si energia de recunostinta de la persoana in cauza.

Sigur, nu daruim cu scopul de a primi ceva inapoi. Daruim pur si simplu din placerea de a darui!

Se mai intampla un lucru interesant si anume, conform legii actiunii si reactiunii, veti observa ca serviciul respectiv se va intoarce la voi inzecit chiar. Nu neaparat de la aceeasi persoana, dar acelasi lucru. De aici ajungem la concluzia ca daca avem nevoie de ceva, putem incepe prin a oferi noi acel lucru.

De exemplu: daca avem nevoie de intelegere si compasiune, putem incepe noi, oferind cuiva care are nevoie. Daca avem nevoie de sprijin la servici cu o lucrare, putem acorda noi sprijinul unei colege care nu se descurca.

Puteti incerca practic si veti vedea ce se intampla!

Despre a primi se pot spune cateva lucruri interesante. Ati observat cum reactioneaza oamenii atuci cand li se ofera ceva? Unii se simt stingheriti si chiar nu vor sa primeasca. Poate considera ca nu merita. Altii se fac ca nu era nevoie, dar mor de bucurie in sufletul lor. Exista si persoane care chiar cer sau considera ca era normal sa li se ofere ceva.

Cel mai natural mi se pare sa nu ai asteptari ca ar trebui sa primesti ceva de la cineva, dar daca ti se ofera, chiar daca iti trebuie sau nu, primeste cu drag si din toata inima, multumind pentru faptul ca persoana iti ofera si ii pasa de tine! Nu refuza niciodata un cadou (si nu ma refer neaparat la ceva material). Ai jigni persoana care ti-l ofera, i-ai strica placerea de a darui. In plus, simte-te onorat ca cineva isi rupe din timpul sau pentru tine.

In speranta ca incepand de acum veti fi mai deschisi in a darui si a primi, va doresc o saptamana frumoasa plina de daruri!

Cu drag,

Cristina Ciugudean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *