Uncategorized

Autenticitatea

Din punctul meu de vedere autenticitatea este cea mai mare problema a omenirii din ziua de azi pe calea evolutiei spirituale.

Stim deja foarte bine ca societatea ne doreste robotei si educatia in acest sens incepe din primii ani de viata. Culmea, este facuta la inceput chiar de parintii nostri din dorinta lor de a ne integra in societate. Apartenenta la grup este foarte importanta, altfel ce vei face ?

Cum poti avea prieteni daca nu esti ca ei? Cum te poti angaja undeva daca nu respecti reguli?

Si asa incepe crearea mastilor! Incepem sa fim ce ni se cere- un copil bun la scoala, chiar daca uram sa ne conformam, un angajat model care castiga bine, chiar daca nu-i place ce face, etc.

Problema este ca incepem sa ducem acest comportament si in viata personala, nu numai sociala.

In relatii ne purtam asa cum ne cere iubitul/iubita. Chiar cuvintele pe care i le spunem sunt unanim acceptate ca fiind ale unei personae indragostite- gen “iubi”, “puiut”, etc.

Ajungem la un moment dat sa nu mai stim nici noi cine suntem cu adevarat. Aici este marea problema! Cum am vrea sa ne purtam de fapt?

Da, vrem sa ne facem treaba bine la servici, vrem sa ii aratam persoanei dragi afectiunea noastra, dar nu asa cum ni se cere.

Care este de fapt modul nostru de a ne manifesta autenticitatea?

Mai stim oare, sau trebuie sa stam un pic sa ne gandim?

Iata ce va propun: 10 min. pe zi macar purtati-va asa cum simtiti cu adevarat. Spuneti ce ati dori sa spuneti din inima, apoi vedeti care este efectul.

Asumati-va riscul si pentru lucruri mai putin placute catre persoanele care va enerveaza, dar fara sa jigniti.

Verti primi reactii autentice, fara falsitate si linguseli. Macar stiti cum stati si nu mai e nevoie sa va prefaceti!

Va doresc o zi frumoasa si mult success intr-o viata autentica!

Cristina

3 thoughts on “Autenticitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *